Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Autohtoni I Kvalitetan

Sir iz mješine: Starodrevni gastronomski proizvod

Autohtoni i kvalitetan

Naši proizvodi su bazirani na visoko kvalitetnom mlijeku. Dokazi o autohtonosti i starom porijeklu ovog proizvoda su očigledni. U zavisno od veličine ovce od koje se pravi mješina u nju može da stane od 30 do 70 kilograma sira. Danas se sir iz mješine ne može kupiti na tržnicama niti u prodavaonicama. A riječ je o gastronomskom proizvodu koji se više ne proizvodi.

Tehnologija proizvodnje

Domacinstvo Keseljevic sa Vilusa kod Niksica vam nudi SIR IZ MJESINE kravlji punomasni Cijena 8-1kg. Tehnologija proizvodnje sira iz mješine može se podijeliti u nekoliko faza. Sir iz mijeha is aged from 2 months to a year and during the process it becomes white or pale yellow in color. . Sir iz mešine koji je spremala mama je uvek bio od kravljeg sira dok je onaj koji smo dobijali na poklon nekada bio od..


Komentar